4.3.2016

Maan tapa. Osa 1

Sellainen asia, että kun viime aikoina on ollut paljon juttua noista Nokian renkaista, ja siitä miten on huijattu testirenkaiden suhteen...
Niin tulipahan vaan mieleeni taas että eikös se ole maan tapa?

Siis se että kun suomalaiselle tulee vieraita kylään, niin hävettää se oma huusholli niin paljon että siivotaan koti sen näköiseksi että kaikki vieraat ajattelee itsekseen: "Onpas siistiä! En kyllä kehtaa kutsua noita kylään kun meillä on niin sotkuista, pitää ainakin siivota kunnolla ennenkuin kutsuu"; ja näin tämä mentaliteetti tarttuu viruksen lailla eteenpäin.
Tai jos vaikka joku kodinsisustuslehti tai lifestyle-lehti tekee jutun jonkun julkkiksen kodista, niin varmana on siivonnut tai jopa ihan sisustanut uusiksi ennen toimittajan ja valokuvaajan tuloa, ja sitten kaikki ihastelee kuinka hieno huusholli, vaikka takaraivossaan kaikki miettii että onkohan sittenkään..

Sitten kun tätä ajatusta lähdetään viemään kodin piiristä eteenpäin, niin sehän leviää sitten pieniin firmoihin ja suurempiinkin. Kun joku tarkastaja tulee paikalle, niin sitten pistetään paikat tiptop ja työntekijät riviin.
Jos esim joku huoltofirma tekee katolla töitä, niin normipäivänä hillutaan ilman turvavaljaita, koska niiden kanssa säätämiseen menisi turhaan aikaa ja rahaa, mutta kun tarkastaja tulee paikalle niin kaikki turvallisuustoimenpiteet tehdään kunnolla ja viimosen päälle.

Sama juttu on varmaan näiden Nokian renkaiden kanssakin.


Kysymyksiä. Ei vastauksia:

-Onko se sitten oikeasti osa Suomalaista mielenlaatua, että on hirveä tarve pitää julkisivu kunnossa, ja sen eteen ollaan valmiita tekemään mitä tahansa, mutta silloin kun kukaan ei katso, niin hommat tehdään sinne päin?

-Vai onko suomalaisilla vaan niin huono itsetunto, että sen takia mokaillaan?

-Miksi kaikkea pitää aina hävetä?

-Eikö sitä voisi ottaa vähän rennommin ja reilusti myöntää se?

Tyypillinen Suomalainen kattokävelytapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit ovat suotavia...

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.